BAFA-Förderung

2022-03-12

Jeg får mange henvendelser omkring hvorledes at man ved import af sin grønne bil får del i det tyske miljø  fradrag BAFA.   BAFA-Förderung er et tysk grønt tilskud af variabel størrelse som privatpersoner eller virksomheder der er fast bosiddende i tyskland kan søge om og få udbetalt ved køb af nye el og lav emissions biler. Det er således ikke noget som man som dansker har krav på eller umiddelbart kan få del i, og dog, der er en smutvej. 

Mange bil forhandler søger fradraget på deres demobiler når de indregistreres og sælger ofte bilerne videre efter 6 måneder som er den tid som den tyske stat kræver at bilen skal holdes i hvis tilskuddet ikke skal betales tilbage. 

Forhandlerene er ikke forpligtet til at videre give besparelsen, men langt de fleste vælger dog at gøre det,  bilerne sættes ofte til salg flere måneder før end at de bliver 6 måneder gammel, hvilket passer godt med den dansk regel om at bilen skal være 6 måneder gammel og have kørt 6000 km for at kunne blive indregisteret som brugt bil. De tyske forhandler er meget påpasselige omkring deres demo biler og især hvis der er lavet forudgående kontrakt, så skal det være en så godt som ny bil til reduceret pris, så er dette den bedste måde at få del i den tyske BAFA-Förderung på. 

Jan Bil-Konsulenten